PROGRAMARE
Chirurgie refractiva corneana laser


Chirurgie refractivă corneană laser 
SCHWIND AMARIS 1050RS Limited Edition

SCHWIND AMARIS 1050RS Limited Edition este echipat cu 7D Eyetracking pentru o precizie de neegalat și un tratament sigur, tehnologia SmartPulse pentru cornee cu o suprafață deosebit de netedă și sistemul de diagnosticare SCHWIND SIRIUS, care reunește într-un singur dispozitiv topograful și camera Scheimpflug. Culoarea neagră a ediției limitate face referire la panteră, animalul care reprezintă imaginea brandului SCHWIND AMARIS.

Pentru utilizarea noului echipament, o echipă de specialiști de la Suceava s-a pregătit intens în cadrul mai multor sesiuni de training oferite de producător.

Chirurgie refractivă corneană laser

Tarife

CONSULTATIE COMPLETA PENTRU CHIRURGIE REFRACTIVA ( TOPOGRAFIE CORNEANA, TOMOGRAFIE RETINIANA SI NERV OPTIC, MICROSCOPIE SPECULARA, PAHIMETRIE, BIOMETRIE OPTICA, TEST SCHIRMER)

400

REDUCEREA DIOPTRIILOR CU LASER EXCIMER SCHWIND AMARIS 1050 RS

3000/5000 AO

IMPLANT IN SCOP REFRACTIV (ARTISAN ARTIFLEX)

3500

CROSS LINKING

2400

Afecțiunile tratate

Scopul chirurgiei refactive este de a reduce dependența de ochelari sau de lentilele de contact. Deși majoritatea pacienților rămân fără această nevoie, este important de menționat că în funcție de caz sau de activitatea desfășurată, putem uneori beneficia și de ajutorul ochelarilor. Cel mai bun exemplu in acest caz este presbiopia – condiție oculară datorată vârstei - care impune nevoia ochelarilor de aproape.

 • Miopie:
 • Hipermetropie:
 • Astigmatism:

Pregătire

-          Preoperator se discută despre istoricul medical personal: medicație cronică, alergii și se fac măsurători specifice: keratorefractometrie cu și fără cicloplegic, presiune intraoculară, fund de ochi, topografie corneană și testarea filmului lacrimal; purtătorii de lentile de contact sunt rugați sa nu le mai folosească cu 2 săptămâni înainte de măsurători, respectiv 1 lună înainte de intervenție.

-          În ziua operației: pacienții pot mânca și bea lichide în mod normal. Se recomandă ca pacientul să nu folosească deodorant, parfum sau orice fel de machiaj/cremă.

-          În salon, la cerere se poate administra un anxiolitic pentru relaxare. Picăturile pregătitoare sunt anestezice topice.

-          În sala de operație pacientul stă întins pe un pat operator, este acoperit de un câmp steril, apoi  fiecare ochi în parte se pregătește cu un retractor care ține pleoapele deschise. Se pregătește suprafața corneană apoi se aplică tratamentul laser care durează câteva secunde în funcție de dioptria corectată, timp în care pacientul fixează cu privirea o lumină roșie iar la final se aplică o lentila de contact terapeutică care stă pe ochi 7 zile.

Recuperare și reacții

-    dacă se operează ambii ochi, se recomandă ca pacientul sa nu conducă imediat după;

-    după trecerea efectului anestezic, disconfortul ocular resimțit de pacient constă în senzație de căldură, lăcrimat, senzație de corp străin/nisip în ochi și fotofobie ce poate dura câteva zile – din acest motiv recomandăm folosirea ochelarilor de soare în acest timp;

-    se recomandă ca picăturile postoperatorii pe care pacientul le primește și care trebuie folosite 5 săptămâni sa fie ținute la rece pentru a crea o senzație de răcire la folosire;

-    la 7 zile postoperator se scoate lentila de contact terapeutica și se continuă tratamentul cu picături;

-    control periodic la 1 luna și 3 luni, sau de câte ori necesita pacientul.

Prima lună după operație se recomandă:

 • să se evite praful,
 • frecatul la ochi,
 • baia în mare, piscină și sauna ;
 • efortul fizic excesiv.
 • Acuitatea vizualăse reface foarte bine la 1 lună  și perfect la 3 luni postoperator.

Complicații

 • sindrom de ochi uscat – se tratează cu picături lacrimi artificiale ;
 • vindecare lentă;
 • edem cornean – senzație de ceață;
 • dificultate la vederea nocturnă;

Contraindicații

Tratamentul chirurgical laser nu este indicat la persoane:

1. cu patologie oculară cunoscută acută sau cronică (mai ales corneeana cum ar fi keratoconus);

2. cu refracție instabilă în ultimul an (progresie a miopiei sau hipermetropiei);

3. care sunt însărcinate sau alăptează;

4. cu  imunitate scăzută sau care urmează un tratament cronic ce afectează sistemul imunitar;

5. cu  boala activa sau cronica care poate afecta capacitatea de vindecare a rănilor;

6. cu diabet zaharat instabil sau necontrolat;

7. cu boli cardiace;

8. cu alergii la medicamentele utilizate perioperator;

9. cu dificultăți in a înțelege sau a urma recomandările medicului.


Contacteaza-ne acum
pentru a stabili
o programare!