Medoptic vă pune la dispoziție ultima descoperire medicală în domeniul ambliopiei: posibilitatea de a trata această condiție oculară prin intermediul realității virtuale. 


Ambliopie
Poate că nu e neastâmpărat, poate că nu vede bine

Ambliopia sau „ochiul leneș” este o afecțiune oculară caracterizată prin scăderea acuității vizuale (aproape întotdeauna unilaterală), ce nu poate fi atribuită direct unei probleme structurale ale ochiului. Apare la naștere sau în primii ani de viață și se poate datora: strabismului, erorilor refractive sau deprivării senzoriale. Netratată duce la pierderea vederii 3D, mulți dintre pacienți rămânând practic cu un singur ochi funcțional.

Ambliopia poate fi prevenită și este chiar reversibilă dacă este diagnosticată la timp. Din acest motiv se recomandă un control oftalmologic pediatric chiar din primul an de viață.

Poate ca nu vede bine...


Vivid Vision 
Cel mai modern sistem, unic în Europa de Est

Sistemul Vivid Vision folosește căști de realitate virtuală precum Oculus Rift, HTC Vive, Samsung Gear VR și Google Daydream. Cu ajutorul lor, pacientul interacționează cu o serie de jocuri care stimulează vederea binoculară, îmbunătățind funcția vizuală. Astfel se reduc efectele supărătoare datorate ambliopiei, formelor ușoare de strabism și insuficienței acomodative.

Tratamentul este recomandat atât copiilor cât și adulților, cu posibilitatea de a fi utilizat atât la clinică cât și acasă.

Alte tratamente:

  • Chirurgical în cazul ambliopiei prin deprivare senzorială: operația cataractei congenitale.
  • Optic în cazul ambliopiei refractive: ochelari sau lentile de contact.
  • Ocluzie/penalizare: poate cea mai frecventă metodă de tratament care se referă fie la acoperirea ochiului dominant câteva ore pe zi, fie la folosirea unor picături pentru a încețoșa imaginea ochiului dominant.
Poate că e doar neastâmpărat, poate că vede bine!
Ca să vă asigurați, vă invităm la o consultație:
Suceava, Strada Stefan cel Mare 54-56
Medoptic Bucovina
Tel : 0230.551.093
Email : bucovina@medoptic.ro
Botosani, Strada Unirii 8
Medoptic Botosani
Tel : 0331.404.039
Email : botosani@medoptic.ro

Enter your text here...