Poţi trăi toată viaţa cu sau fără ochelari, alegerea e a ta

Găseşti în Suceava oamenii,echipamentele şi informaţiile necesare să vezi bine şi fără ochelari

Miopia, hipermetropia sau astigmatismul sunt vicii de refracţie care afectează calitatea vederii şi reprezintă ţinta intervenţiilor care au ca rezultat o vedere mai bună.

Se estimează că până în 2050, peste 50% din populaţia Europei va fi afectată de miopie. Pe lângă factorii genetici şi cei de mediu, care contribuie la apariţia miopiei, s-a demonstrat că folosirea smartphone-urilor, calculatoarelor şi cititul pot favoriza acest viciu de refracţie. Este aproape imposibilă evitarea acestor activităţi şi nici nu ne dorim încadrarea lor într-un sector periculos, aşa că vă prezentăm metodele prin care putem preveni, trata şi vindeca neplăcerile legate de vederea ce necesită ajutor pentru a fi perfectă.

În primul rând, recomandăm un control oftalmologic începând cu vârsta de 6 luni, repetat anual sau mai des dacă este nevoie. Ochelarii purtaţi la timp pot face ca o dioptrie să dispară până la vârsta adultă sau să fie ţinută la valori cât mai mici, până la stabilizarea ei.

Lentila de noapte pentru miopie

O lentilă de contact special concepută pentru copiii cu miopie şi/sau astigmatism. Rolul ei este să îi ajute să scape de ochelari şi să ţină dioptriile sub control. Lentila e concepută special pentru fiecare ochi în parte şi este purtată doar noaptea, în timpul somnului. Acţiunea ei modifică curbura corneei, iar ca rezultat se obţine independenţa faţă de ochelari. Aceste lentile nu lasă efecte secundare asupra ochiului, iar efectul lor este strâns legat de purtarea lor în mod constant.

Chirurgia refractivă corneană laser

Chirurgia refractivă corneană laser reprezintă un tratament oftalmologic care ne ajută să obţinem o independenţă faţă de ochelarii de vedere. În funcţie de vârstă şi de ocupaţie, putem renunţa complet la ochelari sau putem rămâne purtători ocazionali de ochelari.

Majoritatea tratamentelor laser pentru corecţia dioptriilor pot fi încadrate în 2 categorii de bază: LASIK şi PRK.

LASIK presupune o manipulare manuală a corneei, pe când PRK se rezumă la acţiunea unei substanţe speciale. Alegerea tratamentului se face în urma unei analize detaliate asupra arhitecturii corneene, la fel de individuală ca o amprentă.

Cea mai recentă tehnologie este TRANS PRK, în care întreg tratamentul este efectuat exclusiv de laserul excimer. Aceasta este singura aprobată la nivel mondial pentru personalul militar.

Lentile intraoculare

Pentru pacienţii tineri cu miopie mare sau miopie forte există o posibilitate de a scăpa de ochelari printr-o intervenţie chirurgicală care presupune implantarea unui cristalin artificial în faţa cristalinului natural. Avantajul acestei intervenţii este că procedeul poate fi reversibil, nu se atinge cristalinul natural şi totul durează mai puţin de 15 minute.

Chirurgia refractivă cristaliniană

Pentru pacienţii trecuţi de vârsta de 50 ani care vor să renunţe la ochelari avem posibilitatea unei lensectomii în scop refractiv, prin înlocuirea cristalinului natural cu unul artificial care poate înlătura nevoia ochelarilor. În funcţie de necesităţile pacientului, cristalinul artificial poate fi multifocal (redă vederea la distanţă, intermediar, dar şi aproape), toric (rezolvă astigmatismul cornean) sau EDOF (cu profunzime îmbunătăţită a focarului ce mimează acţiunea unui cristalin natural).

Pentru pacienţii care se operează de cataractă oferim o gamă largă de cristaline artificiale :

  • Monofocale: independenţa faţă de ochelari pentru distanţă, cu portul ochelarilor doar la activităţile de aproape, cu sau fără protecţie pentru lumina artificială.
  • Torice mono sau multifocale: realizează corecţia astigmatismului.
  • Trifocale tehnologia EDOF: asigură o vedere bună la distanţă şi intermediar, luminozitate, contrast ridicat şi un efect natural 3D.
  • Multifocale: independenţa faţă de ochelari pentru majoritatea activităţilor desfăşurate.

Drept concluzie, vă asigurăm că echipa Medoptic vă pune la dispoziţie, pe lângă informaţii, şi o vastă experienţă în toate procedeele care au ca rezultat renunţarea la ochelari.

Medoptic este o clinică oftalmologică cu tradiţie în Suceava care oferă consultaţii oftalmologice complete, investigaţii, tratamente laser şi intervenţii chirurgicale complexe realizate de medici cu vastă experienţă în domeniu.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2019-10-21/Poti-trai-toata-viata-cu-sau-fara-ochelari-alegerea-e-a-ta#ixzz67bx0CoPu
Follow us: @monitorulsv on Twitter | Monitorul.de.Suceava on Facebook

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: