Poate că cei mici nu sunt doar neatenți, poate că nu văd bine

Tratament ambliopie

Medoptic oferă consultaţii oftalmologice pentru copii şi tratează ambliopia cu cea mai avansată tehnologie a momentului

Un copil aleargă prin casă. E normal, aşa fac cei mici. Dintr-o dată, începe să plângă. S-a lovit. Mama îl ia în braţe, îi dă un pupic pe frunte, să treacă durerea. Dacă o întrebi pe mamă ce s-a întâmplat, va zice că odrasla ei e neastâmpărată. Oare e chiar aşa?

Din experienţa noastră de medici oftalmologi, vă spunem că astfel de incidente minore pot avea şi o altă cauză, nu doar energia în exces pe care o au cei mici.

Un copil care nu a fost consultat periodic de către un medic oftalmolog poate fi un copil care suferă de o afecţiune. De aici şi până la lovirea de tocul uşii e un drum scurt. Şi dureros. Interpretat greşit, de multe ori.

Pentru a evita orice confuzie şi pentru a vă asigura că totul e bine, recomandăm un consult oftalmologic periodic.

Sunt situaţii speciale când naşterea a fost prematură, iar primul consult oftalmologic se recomandă în maternitate. În perioada de sugar se îndrumă părinţii pentru o evaluare oftalmologică de la vârsta de 9 luni şi apoi anual.

Când în familie există purtători de ochelari permanenţi, cu sau fără istoric de strabism, dacă există cazuri de „ochi leneş” (ambliopie) sau atunci când părintele are până şi cea mai mică suspiciune, evaluările oftalmologice se fac conform recomandărilor medicale.

Din fericire, dragi părinţi, avem veşti bune pentru voi. Medoptic oferă consultaţii pentru cei mici, iar în cazul în care e depistată o problemă, echipa e alături de dumneavoastră.

Una dintre cele mai frecvente afecţiuni diagnosticate la cei mici e ambliopia sau „ochiul leneş”.

Ce e „ochiul leneş”? E ochiul care începe să nu-şi mai facă treaba, iar creierul consideră că e mai util să-l ignore. Adică, în timp, să nu mai fie util. Să nu mai vadă.

Staţi liniştiţi. Depistat din timp, poate fi pus la treabă şi recuperat, transformat într-un   „ochi harnic”.

De curând, Medoptic a adus în Suceava şi Botoşani cea mai avansată tehnologie a momentului, unică în România şi în Europa de Est, destinată tratării ambliopiei, strabismului şi insuficienţei de convergenţă.

Metoda de tratament foloseşte o platformă de realitate virtuală. Cu alte cuvinte, tratamentul se face cu ajutorul unei căşti VR (realitate virtuală). Pacientul trebuie să joace o serie de jocuri special concepute pentru a remedia problema.

Această metodă de tratament este îndrăgită de cei mici. Chiar şi aşa, ea se adresează şi adulţilor. Mai multe detalii despre aceste afecţiuni şi modalităţile de tratament poţi afla aici – link: https://www.medoptic.ro/tratament-ambliopie/.

Medoptic este o clinică oftalmologică cu tradiţie în Suceava care oferă consultaţii oftalmologice complete, investigaţii, tratamente laser, intervenţii chirurgicale complexe realizate de medici cu vastă experienţă în domeniu.

Ca să vă asiguraţi, vă invităm la o consultaţie

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2019-05-29/Poate-ca-cei-mici-nu-sunt-doar-neatenti-poate-ca-nu-vad-bine#ixzz67by39zen
Follow us: @monitorulsv on Twitter | Monitorul.de.Suceava on Facebook

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: