Echipamente medicale de ultima generatie

Am investit in achizitia celor mai performante echipamente si in egala masura in pregatirea personalului, pentru ca misiunea noastra este sanatatea ochilor tai.Microscop de operare LuxOR LX3

Acest microscop oftalmic de ultima generatie ofera un camp vizual extins, un reflex rosu mai mare si stabil, detalii vizuale excelente, control video cu ecran tactil si setari personalizate.

Contine tehnologia ILLUMIN-I pentru a furniza o zona de reflexie rosie stabila, de inalta calitate, stabila, indiferent de marimea pupilei, centratarea, inclinarea ochilor sau miscarea pacientului.

LuxOR este, de asemenea, o componenta a sistemului integrat al Alcon. Cataract Refractive Suite conecteaza un dispozitiv de imagistica / masurare (Verion Image Guided System) cu aparatul de fotografiat Centurion Phaco, laserul de cataracta Femtosecond LenSx si microscopul de operare Luxor.

Datele pacientilor obtinute cu Verion's Digital Marker sunt stocate pe un stick de memorie USB si transferate in sistemul de operatii.

Microscop de operare LuxOR LX3

Faceomulsificator Centurion

CENTURION® Vision System

Este cel mai nou si avansat sistem de facoemulsificare de la Alcon, creat sa optimizeze fiecare etapa a aspiratiei cristalinului fragmentat cu ajutorul laserului LenSx. Datorita tehnologieie inovatoare cu care este dotat, aparatul CENTURION® Vision System detecteaza si reactioneaza la modificarile tensiunii intraoculare pe toata durata interventiei.


Topcon's 3D OCT

OCT (tomografia in coerenta optica) este o investigatie foarte moderna ce realizeaza, cu ajutorul unui laser in infrarosu, o scanare a suprafetei retiniene si a nervului optic, construind harti topografice.

Sistemul Topcon’s 3D de imagistica si analiza permite obtinerea confirmarilor de tip patologic pretioase, avand valoarea unei biopsii in vivo. Este echipat cu tehnologie de reducere a zgomotelor si de urmarire a ochiului in infrarosu/3D si permite obtinerea de imagini retiniene color, imagini OCT de inalta rezolutie.

Noile tomografe retiniene pot scana de 50 de ori mai rapid decât cele convenţionale, astfel încât, în câteva secunde, pot scana o arie de 6/6 mm, şi se poate obţine imaginea tridimensională (3-D) a retinei scanate.

Imaginile de fund de ochi sunt preluate de o camera nonmidriatica integrata.

Topcon's 3D OCT - - Echipament medical

Microscop specular KONAN - Echipament medical

Microscop specular KONAN

Microscopul specular KONAN este recunoscut de oftalmologi, companii farmaceutice, banci de cornee si mari experti in studii clinice drept GOLD STANDARD – standard de calitate si precizie in analiza celulara endoteliala.
Informatiile oferite de microscopul specula KONAN sunt cruciale pentru toti pacientii care urmeaza sa fie supusi unor interventii de pol anterior, precum chirurgia refractiva (implante fakice, LASIK, LASEK, PRK), transplant de cornee (keratoplastie perforanta, DSAEK,DMEK) sau implantarea intraoculara de cristalin artificial.

Principalii indicatori aferenti sunt:

 •  Densitatea celulelor endoteliale (CD) : numarul celule/ mm², normal 2000-3000/ mm²;
  Coeficientul de variatie (CV) – de dorit sa fie cat mai scazut , sub 40%;
 •  Numarul de celule analizate (NUM);
 • Deviatia standard minima, maxima si medie sau aria celulara in µm²;– Fixatia/locatea – centrala sau periferica;
 • Histograma morfologica celulara- indica gradul de pleomorfism- ideal este ca numarul celulelor hexagonale (HEX) sa fie cat mai mare;
 •  Histograma de suprafata – ideal este ca sa predomine celulele cu arie mica ( 200-500µm²). Distributia imprastiata a suprafetelor indica POLYMEGETISM/PLEOMORFISM cu semnificatie nefavorabila.
 •  Pahimetria optica de inalta precizie (±10µ);
 • Fotografie de pol anterior – ofera imagini detaliate ale corneei, irisului, pupilei.

 • Retinopatie diabetica - Fotocoagulare laser
 • Glaucom - Trabeculoplastie laser, Iridotomie
 • Cataracta secundara - Capsulotomie laser
 • Miopie forte - Fotocoagulare laser
Laser Visual YAG III - Echipament medical

Sistem de proiectie LCD -100XP

Sistem de proiectie LCD -100XP

Acest proiector incorporeaza toate testele importante de acuitate vizuala:

 • teste de vedere binoculara
 • teste de perceptie a culorilor
 • teste de sensibilitate la contrast

Unicitatea acestui sistem consta in prezenta testelor de sensibilitate la contrast ce ofera informatii cantitative si calitative.


PlusoptiX S09

PlusoptiX S09 este un autorefractometru binocular manual. Folosit intr-un cabinet de oftalmologie, acesta simplifica examinarea initiala a copiilor.

Aparatul PlusoptiX A09 permite determinarea precoce a deficientelor de vedere la copii, inca de la varsta de 6 luni. Testele uzuale de vedere pot fi realizate relativ tarziu (in jurul varstei de 5 ani, cand copilul colaboreaza), iar recunoasterea clara a deficientelor de vedere cu ajutorul lor nu este posibila.

Noutatea este data de: varsta de la care pot fi stabiliti factorii de risc ambliogeni (5-6 luni), timpul redus de examinare (cateva milisecunde) si de faptul ca nu necesita atropinizarea sau anestezia generala a copilului.

PlusoptiX A09 masoara simultan (binocular) in cateva milisecunde refractia ambilor ochi de la o distanta de aproximativ 1 m, oferind valori exacte ale: 

 • valorilor dioptrice (sfera, cilindru, ax) ale celor 2 ochi
 • unghiului de fixatie (strabism)
 • diametrului pupilar (anizocoria poate reprezenta semnul unei suferinte neurologice severe)

Autorefractometru PlusoptiX S09

Cele mai dese afectiuni ale vederii la varsta copilariei sunt ametropia, strabismul si, in cazuri rare, opacitati vitreene. Cu PlusoptiX A09 ametropia este masurata corect iar asimetria reflexelor corneei, care indica un posibil strabism, este vizibila pe ecran. Astfel poate fi stabilita in mod noninvaziv necesitatea unui control complet la medicul oftalmolog.

Autorefractometru PlusoptiX S09

Cu PlusoptiX A09 toate aceste valori pot fi masurate rapid, precis si noninvaziv. Aparatul PlusoptiX A09 se adreseaza medicilor oftalmologi preocupati de oftalmo-pediatrie.De asemenea exista modelul PlusoptiX S09 (screener) destinat medicilor de familie, generalisti sau pediatri. Conceput dupa aceeasi tehnologie si cu o utilizare extrem de simpla, PlusoptiX S09 efectueaza in mod automat toate determinarile pe care le compara cu valorile normale standard. Astfel PlusoptiX S09 genereaza un certificat pe care este mentionat mesajul “Normal” sau “Control oftalmologic”.


Biomicroscop Topcon SL-D4

Biomicroscopul Topcon SL-D4

Biomicroscopul SL-D4  este folosit ca instrument conventional de examinare si are atasat tonometrul Goldman si o camera foto ce permite efectuarea de fotografii de pol anterior ce sunt stocate si prelucrate prin soft-ul IMAGE-net i-base. Biomicroscopul incorporeaza trei filtre (albastru, verde si amber ce imbunatatesc contrastul si culoarea imaginii retiniene.


Software profesional dedicat

Soft-ul IMAGEnet i-base de la Topcon este solutia completa pentru vizualizarea si captura imaginilor, pentru procesarea si stocarea acestora.

Sistemul este creat pentru interfata cu instrumentele Topcon.

IMAGEnet i-base

Refractometru Topcon RM-8900

Refractometru Topcon RM-8900

Auto-kerato-refractometru (Metoda de masurare automata a refractiei oculare si a razelor de curbura ale corneei) Refractometrul Topcon RM-8900 garanteaza cele mai bune rezultate , datorita sistemului de prisme rotative, patentate de Topcon. Timpul necesar masuratorilor este astfel minimizat.


Perimetru computerizat Optopol PTS1000

Perimetria computerizata este o metoda subiectiva de evaluare a sensibilitatii retiniene. Este o metoda foarte utila in diagnosticarea glaucomului precum si in diagnosticarea afectiunilor retiniene si neurologice.

Perimetria computerizată prezintă următoarele avantaje :

 • fiind metodă statică dă rezultate mult mai precise
 • elimenă subiectivismul examinanatorului
 • permite monitorizarea perfectă a fixatiei
 • există posibilitatea de reevalua automat punctele anormale
 • cuprinde o gama variată de programe pentru testarea campului vizual atat a patologiilor oftalmologice –glaucomul , afecţiuni ale nervului optic şi ale retinei: precum si a patologiilor neurologice-scleroza în placi, hemoragii cerebrale cu diversă localizare, tumori cerebrale (adenom hipofizar, craniofaringiom, meningiom, gliom ş.a ), leziuni pseudotumorale parazitare (cisticercoza, hialotidoza) sau infecţioase (tuberculom, osteom), abcese pituitare, traumatisme, anevrisme, mucocel de sinus sfenoidal, sindrom de şa goală, neuropatie chiasmatică toxică

Perimetru computerizat Optopol PTS1000

Blephasteam - Echipament medical

Blephasteam

Blephasteam este sistem revolutionar de tratament a disfunctiilor glandelor meibomiene asociate blefaritelor posterioare, meibomitelor, rozaceae oculara, chalazion, sindrom de ochi uscat.

Blephasteam® actioneaza printr-un mecanism dublu ce deschide glandele meibomiene, imbunatateste calitatea filmului lacrimal, ajutand astfel la ameliorarea sau disparitiei simptomatologiei (vedere incetosata, ochi rosii, iritati, senzatie de corp strain in ochi).