Cataracta și operația de cataractă la clinica Medoptic Suceava

Vederea clară este importantă la orice vârstă și esențială pentru calitatea vieții oricăruia dintre noi, dar cataracta poate afecta negativ acest aspect. Clinica Medoptic se remarcă prin expertiza personalului în chirurgia oftalmologică și contribuie la îmbunătățirea calității vederii pacienților săi prin soluții eficiente.

Ce este cataracta?

Cataracta este o afecțiune oculară comună care apare pe măsură ce cristalinul ochiului are o transparență scăzută. Acest lucru duce la deteriorarea vederii și, în cele din urmă, la pierderea acesteia dacă nu este tratată. Cataracta poate apărea pe măsură ce înaintăm în vârstă, dar poate afecta și persoanele mai tinere din cauza unor factori precum traumatismele oculare sau alte afecțiuni.

Simptomele cataractei

Cataracta poate fi recunoscută printr-o serie de simptome, dintre care cele timpurii includ: pierderea contrastului, senzații de strălucire și necesitatea unei iluminări mai intense pentru a vedea clar. Pe măsură ce afecțiunea progresează, pot apărea simptome precum: vedere încețoșată, neclară și dificultăți în focalizare; scăderea acuității vizuale; percepția unei senzații de strălucire excesivă; pierderea clarității și a contrastului în imagini; intoleranța crescută la lumină; necesitatea frecventă de a schimba lentilele ochelarilor; diplopie (vedere dublă).

Diagnosticul de cataractă

Diagnosticul afecțiunii de cataractă se efectuează printr-un examen detaliat realizat de medicul oftalmolog și cuprinde testarea acuității vizuale, examinarea polului anterior, dilatarea pupilei pentru evidențierea tipului și gradului cataractei, precum și examinarea fundului de ochi pentru evaluarea statusului ocular. După confirmarea diagnosticului se va stabili împreună cu pacientul planul terapeutic.

Operația de cataractă la Medoptic

Singura modalitate de a trata cataracta este prin intervenție chirurgicală. În timpul acestei operații, medicul oftalmolog înlocuiește cristalinul afectat cu un cristalin artificial. Operația de cataractă este o procedură chirurgicală de rutină, care durează doar câteva minute și se efectuează sub anestezie locală. Această intervenție se realizează fără necesitatea spitalizării, fiind lipsită de durere. În plus, pacientul poate reveni la activitățile normale începând chiar din a doua zi.

Pacienții care primesc diagnosticul de cataractă la Medoptic beneficiază de una dintre cele mai avansate și sigure proceduri chirurgicale oftalmologice. Cu o atenție deosebită pentru siguranța pacienților, Medoptic pune la dispoziție nu doar experiența vastă a echipei medicale, ci și tehnologie modernă pentru a asigura condiții ideale în timpul intervențiilor chirurgicale.

Cu o echipă de specialiști bine pregătiți, echipamente moderne și o misiune fermă de a oferi cel mai bun tratament oftalmologic, clinica Medoptic este locul unde cei afectați de cataractă își pot îmbunătăți calitatea vieții.


Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: