Blefaroplastia

Blefaroplastia este o intervenţie chirurgicală prin care se elimină excesul de piele, unde este cazul , de grăsime şi muşchi de la nivelul pleoapelor inferioare şi superioare, cu scopul reîntineririi aspectului ochilor. Ochii reprezintă elementul cel mai proeminent de pe faţa unei persoane, care arată trăirile şi sentimentele unui om. Fiind atât de expresivi, din ce în ce mai mulţi oameni apelează la această tehnică.

O dată cu trecerea anilor, ţesutul grăsos din jurul ochilor coboară sau dispare, muşchii se relaxează şi apare excesul de piele la nivelul pleoapelor. Femeile sunt cele care apelează mai des la această chirurgie estetică şi probabil multe dintre acestea se întreabă, oare am nevoie de această intervenţie?

Dacă vă uitaţi în oglindă şi observaţi:

  • că este exces de piele, dar şi riduri fine sub ochi;
  • pielea de la nivelul pleoapei superioare este lăsată, păreţi obosită deşi nu sunteţi;
  • deasupra pleoapei superioare este exces de piele;
  • aveţi pungi şi cearcăne sub ochi;
  • pleoapele par uşor umflate,

ei bine, sunteţi candidată pentru efectuarea acestei intervenţii. În clinica Medoptic efectuăm blefaroplastie sub anestezie locală. Intervenţia durează între o oră şi două ore, în funcţie de complexitate. Se practică o incizie în ridurile naturale ale pleoapei superioare, excesul de piele şi ţesut este îndepărtat, iar incizia este închisă prin suturi fine. Efectul nu va întârzia să apară!  Persoanele din jur vor observa că arătaţi odihnită, înviorată şi mai tânără! Pentru pleoapa inferioară, incizia se practică sub geneşi se alungeşte spre părţile laterale ale ochiului. Excesul de grăsime şi de muşchi poate fi înlaturat, însă uneori este repoziţionat pentru a elimina pungile din jurul ochiului. Pentru această intervenţie nu este nevoie de internare.

Umflarea şi învineţirea regiunii din jurul ochilor sunt normale. Acestea persistă câteva zile, însă vor trece. Va fi necesar să dormiţi cu faţa în sus şi cu capul ridicat, o perioadă de timp, pe mai multe perne, pentru a ajuta la dezumflarea porţiunii. Este posibil ca o perioadă să vedeţi în ceaţă datorită intervenţiei, dar şi a unguentului ce este necesar de utilizat postoperator. Veţi putea citi sau uita la televizor dupa 2-3 zile postoperator, însă nu veţi putea purta lentile de contact o perioadă de timp.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: