Bloc Operator


“Fiecare pacient este unic. Ma bucur cu fiecare pacient in parte de reusita obtinuta impreună”.

 

     Medoptic va ofera cel mai nou si mai modern bloc operator de chirurgie oftalmologica din Suceava, deschis pe 01 noiembrie 2015 care functioneaza in cadrul Clinicii Oftalmologice Medoptic Bucovina.


     Avand o experienta de peste 10 ani ca medic specialist in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Suceava,
Dr. Anca Trifina, medic primar oftalmolog oftalmochirurgie, si-a urmat visul de a excela in medicina oftalmologica si de a introduce tehnici si echipamente medicale de ultima ora pe piața din Suceava, totul in folosul pacienților săi.
Interventii chirurgicale principale:

 • Operaţii de cataractă
 • Injectii intravitreane cu avastin/triamcinolon
 • Blefaroplastie
 • Glaucom: trabeculectomie
 • Excizie pterigion cu grefa conjunctivala
 • Entropion, ectropion
 • Şalazion
 • Xantelasma
 • Tumorete perioculare
 • Operatie de evisceratie/enucleatie"Un diagnostic pus la timp, poate deveni de cele mai multe ori, vital pentru prevenirea inrăutatirii vederii. De aceea recomandăm un consult oftalmologic cel putin o data pe an."

     Blocul operator de la noul Medoptic Bucovina a fost amenajat la cele mai înalte standarde medicale ale momentului, fiind prevăzut cu staţie de tratare a aerului şi filtre HEPA cu flux de aer laminar, pentru a asigura condiţiile intraoperatorii ideale şi pentru prevenţia infecţiilor intraspitaliceşti. Echipamentele şi aparatele chirurgicale, cele de asistenţă şi monitorizare ale pacientului precum si materialele folosite sunt cele mai bune ale momentului. În acest fel se garantează atât calitatea actului operator, cât şi a rezultatului postoperator. Intervenţiile se fac cu anestezie locală sub atenta monitorizare a medicului anestezist.
Dotari optimizate pentru operatia de cataracta

     Cataracta reprezintă una dintre cele mai frecvente boli ale ochiului şi constă în opacifierea progresivă a cristalinului, proces datorat unor modificări chimice în structura acestuia. Principalul simptom este scăderea vederii în mod progresiv, mai lent sau mai rapid.

     Diagnosticul se stabileste cu ocazia unui consult oftalmologic complet. Prin dilatarea pupilei se poate observa tipul şi localizările opacităţilor cristaliniene. După ce s-a diagnosticat cataracta, se evaluează stadiul evolutiv prin teste suplimentare: acuitatea vizuală, sensibilitatea la contrast, vederea de noapte, vederea cromatică etc. De asemenea, trebuie depistate eventuale boli oculare coexistente, glaucomul, degenerescenţa maculară etc.

     Tratamentul cataractei se realizează doar prin intervenţie chirurgicală şi se operează atunci când stadiul evolutiv interferă şi împiedică activitatea zilnică, normală, a pacientului. Această boală reprezintă principala cauză a pierderii vederii la adulţii cu vârsta de peste 55 de ani.

     În clinica noastră avem la dispoziţie numeroase tipuri de cristaline artificiale iar rezultatele intervenţiilor chirurgicale sunt spectaculoase. Îndepărtarea cataractei reprezintă una dintre cele mai sigure si eficiente proceduri chirurgicale. Cele mai multe persoane sunt surprinse de cât de uşoară si nedureroasă este operaţia de cataractă. Aceasta durează de obicei 10 – 25 minute si cei mai mulţi pacienţi isi reiau activităţile normale a doua zi.

     Paleta intervenţiilor chirurgicale efectuate in clinica noastră este variată şi cred că merită să amintesc operaţiile de Glaucom, Entropion, Tumorete perioculare, Blefaroplastie, injectiile intravitreene cu Avastin/Triamcinolon, etc.”


Siguranta pacientilor:

 • statie de tratare a aerului si filtre HEPA pentru a asigura conditiile intraoperatorii ideale si preventie a infectiilor intraspitalicesti
 • sursa neîntreruptibilă tip UPS, de mari dimensiuni, ce permite funcționarea în maximă siguranță și în cazul întreruperii furnizării energiei electrice.
 • sistem profesional de sterilizare Scican STATIM 5000 Dri-Tec care este doat si cu sertar ermetic si detasabil, care permite transportul instrumentelor sterilizate in camera de operatie
Misiunea noastra este sa excelam in domeniul chirurgiei oftalmologice
cu ajutorul tehnologiei moderne, a experientei si a atentiei acordate pacientilor.

 Medoptic Areni
Str. Mihai Viteazul
Nr. 54, Suceava
0330.806.105
dr. Anca Trifina
 Medoptic Bucovina
Str. Stefan cel Mare
Nr. 54-56, Suceava
0230.551.093
dr. Carmen Danilevici
dr. Alice Daniela Polonic
dr. Anamaria Ionescu
Urmareste-ne pe:
Facebook
Google +
You Tube
Instagram